miercuri, 1 februarie 2012

Programul "Serilor Copiilor" in luna februarie 2012

Si in luna februarie, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” invita parintii si copiii impreuna la teatru! In fiecare sfarsit de saptamana, in timpul spectacolelor de la ora 19.00, in timp ce parintii se bucura de una dintre productiile teatrului, cei mici sunt asteptati la studioul pentru copii, pentru unul din atelierele de creatie „Serile copiilor”.

Atelierele „Serile Copiilor” sunt parte a proiectului cultural-educational „Creste prin Arta!” si sunt destinate copiilor cu varsta intre 3 si 8 ani. Atelierele sunt concepute pentru a facilita accesul celor mici la diverse activitati si mijloace de exprimare artistica, stimuland creativitatea si increderea in sine a copiilor, incurajandu-i sa participe la exercitii de imaginatie si socializare.

In luna februarie va asteptam la urmatoarele ateliere „Serile Copiilor”:



ATELIER DE JOCURI INTERACTIVE, coord. Oana Rusu
4 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Romeo si Julieta”
11 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Rebecca”
Atelierul are ca scop cresterea capacitatii de comunicare și relaționare, printr-o serie de jocuri interactive de socializare. Copiii isi vor dezvolta abilitatile personale, inventand impreuna povesti si jucand scenete felurite, luand astfel un prim contact cu actoria si improvizatia.  In a doua parte a atelierului, copiii vor fi angajati intr-o serie de activitati plastice si de lucru manual, lucrand la proiecte individuale si de grup, pentru a exersa lucrul in echipa si a stimula creativitatea.


ATELIER INTERACTIV DE POVESTI SI MUZICA,
coord. Mioara Ifrim
5 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Romeo si Julieta”
Atelierul combina intr-un mod imaginativ si amuzant elemente de naratiune, proiectii de diafilme, teatru si cantec, oferindu-le celor mici ocazia de a participa la diverse jocuri si exercitii de comunicare si creativitate. Copiii isi pot dezvolta abilitatile personale si sociale prin jocuri de memorie si atentie, exercitii de agilitate si miscare, inventand povesti si punandu-si la lucru imaginatia.


ATELIER DE PICTURA SI MODELAJ
coord. Gloria Apostol si Ioana Schiau
12 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Rebecca”
26 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Liliacul”
Atelierul urmareste sa le arate celor mici, prin joaca si improvizatie, doua fete complementare ale artei plastice – pictura si modelajul. In prima parte a atelierului, copiii vor explora lumea picturii, jucandu-se cu pensulele, culorile tempera si acuarelele, urmand ca apoi sa lucreze cu diverse materiale pentru modelaj – plastilina si pasta ceramica – pentru a explora noi forme si texturi si pentru a-si descoperi indemanarea si placerea de a modela.


ATELIER DE MUZICA TRADITIONALA: SEZATOARE CU FLUIERE SI POVESTI, coord. Beatrice si Florin Iordan
18 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Maria de Buenos Aires”
19 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Voievodul Tiganilor”
Atelierul urmareste familiarizarea copiilor cu muzica si instrumentele traditionale romanesti, oferindu-le celor mici o seara plina de povest muzicale hazlii. Intr-o atmosfera plina de cantec si veselie, asezati in jurul stergarului plin de instrumente, copiii vor primi o scurta prezentare a acestor obiecte cu nume nemaiauzite  (fluiere, caval, cobza, tambal, dairea, dramba), pe care le vor putea incerca si cu ajutorul carora vor realiza o poveste muzicala in decorul de teatru de umbre pregatit de Beatrice.


ATELIER DE DANS CLASIC: PRIMII PASI DE BALET
coord. Iulian Radoi si Madalina Mechenici
25 februarie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Liliacul”
Insotiti de Iulian Radoi si Madalina Mechenici, ambii balerini ai Teatrului National de Opereta, copiii vor invata principalii pasi de balet, pozitia de reverence, precum si elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arata echipamentul specific al unui balerin, poantele si costumatiile de balet folosite la Teatrul National de Opereta si vor putea urmari secvente din arhiva teatrului, pentru a vedea cum se aplica pe scena cunostintele invatate la atelier.

Accesul in incinta Studioului se face cu 30 de minute inaintea inceperii spectacolului, in baza biletelor de intrare la spectacol (parintii) si la atelier. Pretul unui bilet pentru copii este de 15 RON. Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, tel. 021 313 63 48 si pe site-ul www.eventim.ro.

Inscrierile se pot face la adresa de e-mail: ioana.schiau@opereta.ro. Pentru orice informatii suplimentare, va stam la dispozitie la numarul de telefon 0751 177 084, pe blog-ul proiectului www.cresteprinarta.blogspot.com si pe pagina de facebook http://www.facebook.com/CrestePrinArta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu