luni, 2 aprilie 2012

Activităţile "Creşte prin Artă" în săptămâna "Şcoala altfel", 2-6 aprilie

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” participă, prin intermediul proiectului cultural-educaţional „Creşte prin Artă!” (www.cresteprinarta.blogspot.com), la programul „Şcoala altfel” care se desfăşoară în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada 2-6 aprilie 2012, cu scopul de a sprijini educaţia artistică şi pentru a facilita accesului copiilor la mediul cultural şi artistic.




În săptămâna „Şcoala altfel”, echipa „Creşte prin Artă!” va vizita patru clase ale Şcolii Generale nr. 79 „Acad. Nicolae Teodorescu”, pentru a susţine pentru elevii instituţiei „Atelierul ABC în Teatru”, coordonat de Oana Rusu, actriţă a teatrului. Într-o întâlnire de o oră şi 30 minute, copiii vor învăţa principalele noţiuni despre teatru: ce este scena, ce sunt actorii, ce este un regizor, ce sunt rolurile, costumele şi ce este o piesă de teatru. Mai mult, copiii îşi vor dezvolta abilităţile personale prin tehnici de actorie şi interpretare, jocuri de improvizaţie, exercitii de dicţie şi mişcare scenică.

Tot în perioada 2-6 aprilie, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” prezintă două spectacole pentru copii – Frumoasa din Pădurea Adormită, 4 aprilie şi Micuţa Dorothy, 5 aprilie - la care vor participa grupuri organizate de la numeroase şcoli din Bucureşti. De asemenea, în 5 aprilie un grup de şcolari din ciclul primar al Şcolii nr. 150 „Sf. Elefterie” va participa la cea de-a doua ediţie a turului „În vizită la Operetă”. Copiii vor vizita foaierul şi scena, având ocazia să vadă de aproape un decor de teatru, cum funcţionează luminile, reflectoarele, microfoanele, lavalierele, scena turnantă şi alte elemente de echipament tehnic. 

Pentru detalii, vă stăm la dispoziţie la adresa de e-mail: ioana.schiau@opereta.ro şi la numărul de telefon 0751 177 084, precum şi pe blog-ul proiectului www.cresteprinarta.blogspot.com şi pe pagina de facebook http://www.facebook.com/CrestePrinArta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu