miercuri, 14 noiembrie 2012

Vernisajul expozitiei cu vanzare de papusi Bi-Ba-Bo la Carturesti MTR (18 noiembrie 2012, ora 11.00)



Teatrul Național de Operetă Ion Dacian”
& Asociația Pro Educație, Cultură și Tehnologie
anunță
VERNISAJUL EXPOZIȚIEI cu VÂNZARE de PĂPUȘI BI-BA-BO,
realizate în cadrul atelierului de creație pentru copii
VIAŢA E FRUMOASĂ!”

Duminică, 18 noiembrie 2012, ora 11.00 - Cărturești MȚR


Viaţa e frumoasă! Avem această certitudine din copilărie, atunci când trecem foarte ușor hotarul imaginar în poveste. Și cum ar putea fi spusă mai frumos o poveste, dacă nu cu păpuși? Un strop de muzică, câteva păpuși, o poveste și gata spectacolul! Joaca devine joc și bucuria lui ne face viața frumoasă!

Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”
și Asociația Pro Educație, Cultură și Tehnologie vă invită duminică, 18 noiembrie, ora 11.00, la Cărturești MȚR (Muzeul Național al Țăranului Român), la vernisajul expoziției cu vânzare de păpuși Bi-Ba-Bo, realizate la atelierul de creație pentru copii „Viața e frumoasă” de către elevi ai Centrului Școlar nr 3 pentru copii hipoacuzici. Banii strânși în urma acestui eveniment vor fi donați Centrului Școlar nr. 3, în vederea achiziţionării de cadouri pentru copiii hipoacuzici pentru Serbarea de Crăciun.  

Atelierul, coordonat de teatrologul Adriana Teodorescu în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă”, ed. a V-a, s-a desfășurat la sediul Centrului Școlar nr. 3 pentru copii hipoacuzici, cu participarea unui grup de 16 elevi cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani.




Timp de 8 întâlniri a câte două ore fiecare, micii meșteri păpușari au creat din textile, fire, nasturi și alte materiale o serie de păpuși bi-ba-bo (sau păpuși de pus pe mână) inspirate din personaje de poveste. Harapi albi, cosânzene sau surate ale sfintei Vineri, rând pe rând personajele au prins viață în cadrul atelierului, înveselindu-i atât pe copii, cât și pe asistenții păpușari: colectivul cadrelor didactice de la Centrul Școlar, membrii echipei Asociației și Festivalului. 

Păpușile realizate în cadrul atelierului vor fi expuse la Cărturești MȚR, în cadrul unei expoziții cu vânzare ce va fi deschisă în intervalul 11.00 – 12.30 la sediul librăriei, urmând ca de luni, 19 noiembrie, să fie disponibilă pentru vânzare & achiziţionarea păpuşilor la Magazinul de Suveniruri de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în incinta aceleiaşi clădiri. 

Vă așteptăm la vernisaj, la o ceșcuță de ceai cu dichis, să cunoașteți păpușile, talentații meșteri păpușari și oamenii frumoși care ne-au stat alături în realizarea acestui atelier. 

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Anca Scurtu, PR Executive, anca.scurtu@opereta.ro, 0751.177.084.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu