"Serile Copiilor" continua la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, invitand parintii si copii sa vina la opereta in familie, in fiecare sambata si duminica, de la ora 19.00. „Serile Copiilor” reprezinta un serviciu special adresat spectatorilor-parinti, care pot astfel veni la teatru insotiti de copii - iar, in timp ce parintii se bucura de una dintre productiile teatrului, cei mici pot participa la unul dintre atelierele de creatie coordonate de artisti ai teatrului.
Atelierele „Serile Copiilor” sunt adresate copiilor cu varsta intre 3 si 8 ani, pentru a le oferi acestora acces la diverse fatete ale artei si creativitatii, stimulandu-le celor mici inventivitatea si increderea in sine si oferindu-le, in acelasi timp, un prim contact cu lumea spectacolul muzical. Atelierele sunt educative, insa concepute astfel incat sa fie si distractive pentru cei mici, captivandu-le atentia si incurajandu-i sa participe la activitati de creatie si exercitii de imaginatie.
In acest sfarsit de saptamana vor avea loc urmatoarele ateliere:
ATELIER DE DANS CLASIC: PRIMII PASI DE BALET, coord. Iulian Radoi si Madalina Mechenici
Insotiti de Iulian Radoi si Madalina Mechenici, ambii balerini ai Teatrului National de Opereta, copiii vor invata principalii pasi de balet, pozitia de reverence, precum si elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arata echipamentul specific al unui balerin, poantele si costumatiile de balet folosite la Teatrul National de Opereta si vor putea urmari secvente din arhiva teatrului, pentru a vedea cum se aplica pe scena cunostintele invatate la atelier.
ATELIER DE MUZICA SI JOC TRADITIONAL ROMANESC PE INTELESUL COPIILOR, coord. Beatrice si Florin Iordan
16 octombrie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Contesa Maritza”
Atelierul urmareste familiarizarea copiilor cu muzica si instrumentele traditionale romanesti, dar si cu dansul si cantecele traditionale. Intr-o atmosfera plina de cantec si veselie, copiii vor primi o scurta prezentare a instrumentelor traditionale (fluiere, caval, cobza, tambal etc), cu ajutorul carora vor realiza o poveste muzicala, insotita de teatru de umbre.
Accesul in incinta Studioului se face cu 30 de minute inaintea inceperii spectacolului, in baza biletelor de intrare la spectacol (parintii) si la atelier.
Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, tel. 021 313 63 48 si pe site-ul www.eventim.ro.
Pretul unui bilet pentru copii este de 15 RON. Inscrierile se pot face la adresa de e-mail: ioana.schiau@opereta.ro. Pentru orice informatii suplimentare, va stam la dispozitie la numarul de telefon 0751 177 084 si pe blog-ul proiectului: www.cresteprinarta.blogspot.com.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu