Odată cu începutul stagiunii 2011/2012, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” continuă activităţile cultural-educaţionale adresate copiilor şi părinţilor, deopotrivă! În fiecare sfârşit de săptămână, în timpul spectacolelor de la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operetă oferă un serviciu special spectatorilor-părinţi, care pot veni la teatru însoţiţi de cei mici. În timp ce părinţii se bucură de una dintre producţiile teatrului, cei mici sunt aşteptaţi la studioul pentru copii, unde pot participa la unul din atelierele de creaţie „Serile copiilor”.
„Serile Copiilor” sunt destinate copiilor cu vârsta între 3 şi 8 ani şi sunt concepute pentru a facilita accesul acestora la diverse maniere de exprimare artistică, urmărind să le stimuleze creativitatea şi fantezia. Atelierele sunt educative, însă concepute astfel încât să fie şi distractive pentru cei mici, captivându-le atenţia şi încurajându-i să participe la activităţi de creaţie şi exerciţii de imaginaţie.
În luna octombrie vor avea loc următoarele ateliere:
ATELIER DE PICTURĂ, coord. Ruxandra Şteţca:
1 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Rebecca”
9 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Văduva Veselă”
Atelierul urmăreşte să dezvolte aptitudinile artistice şi sensibilitatea copiilor, prin introducerea acestora în domeniul artelor vizuale. Pentru a dezlega tainele picturii, copiii vor invăţa ce este un şevalet, ce sunt pensulele, canavaua şi multe altele.
ATELIER DE JOCURI INTERACTIVE, coord. Oana Rusu
2 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Rebecca”
8 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Romeo şi Julieta”
Atelierul are ca scop creşterea capacităţii de comunicare și relaționare, printr-o serie de jocuri interactive de socializare. În a doua parte a atelierului, copiii vor fi angajaţi într-o serie de activităţi plastice şi de lucru manual, lucrând la proiecte individuale şi de grup, pentru a exersa lucrul în echipă şi a stimula creativitatea.
ATELIER DE DANS CLASIC: PRIMII PAŞI DE BALET, coord. Iulian Rădoi şi Mădălina Mechenici
15 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Liliacul”
15 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Liliacul”
29 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Contesa Maritza”
Insoţiţi de Iulian Rădoi şi Mădălina Mechenici, ambii balerini ai Teatrului Naţional de Operetă, copii vor învăţa principalii paşi de balet, poziţia de reverence, precum şi elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arată echipamentul specific al unui balerin, poantele şi costumaţiile de balet folosite la Teatrul Naţional de Operetă şi vor putea urmări secvenţe din arhiva teatrului, pentru a vedea cum se aplică pe scenă cunoştinţele învăţate la atelier.
ATELIER DE MUZICĂ ŞI JOC TRADIŢIONAL ROMÂNESC PE ÎNŢELESUL COPIILOR, coord. Beatrice şi Florin Iordan
16 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Contesa Maritza”
23 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Maria de Buenos Aires”
Atelierul urmăreşte familiarizarea copiilor cu muzică şi instrumentele tradiţionale românesti, dar și cu dansul şi cântecele tradiţionale şi include o scurtă prezentare a instrumentelor tradiţionale şi apoi realizarea unei poveşti muzicale cu ajutorul acestora.
ATELIER INTERACTIV DE POVEŞTI ŞI MUZICĂ, coord. Mioara Ifrim
30 octombrie, ora 19.00, în timpul spectacolului „Maria de Buenos Aires”
Atelierul combină într-un mod imaginativ şi amuzant elemente de naraţiune, proiecţii de diafilme, teatru şi cântec, oferindu-le celor mici ocazia de a participa la o poveste colectivă, în care fiecare copil va juca un rol, într-un exerciţiu de comunicare şi creativitate.
Accesul în incinta Studioului se face cu 30 de minute înaintea începerii spectacolului, în baza biletelor de intrare la spectacol (părinţii) şi la atelier.
Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, tel. 021 313 63 48, precum şi pe www.eventim.ro.
Preţul unui bilet pentru copii este de 15 RON. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: ioana.schiau@opereta.ro. Pentru orice informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la numărul de telefon 0751 177 084.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu